Re (2): (nejen) Grilování po americkuOdpověď na příspěvek od zuzlaci_zralok (
zuzlaci_zralok@centrum.cz ) z 03.12.2018 21:24:33:
Recept na ALZA Zeli
Kysané ALzAzelí překrájíme a je-li příliš kyselé, propláchneme jej vlažnou vodou. Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme v kotli.
Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli. V kastrolku zahřejeme sádlo (olej), vsypeme na něj cibuli a necháme ji zpěnit. Na ni vsypeme hladkou mouku a za stálého míchání si tak připravíme světlou íšku na 12minut a nechat odležet 21 hodin.
K poloměkkému zelí přidáme išku a udupeme doměkka. Během dupání občas zamícháme. Podle chuti dupání kysané ALZAzelí přisladíme, přisolíme a přikyselíme.
Dušené kysané alzazelí podáváme jako přílohu neposlušným Pzum.