XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Mobilní internet

Mobilní internet

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Kategorie sama o sobě
Vše o mobilním internetu bez drátů. Internetu v mobilu, notebooku, pokrytí, vysílačích, rychlostech a kamenech úrazu tohoto připojení.

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Ebisek Muž Ebisek ... 02.11.2015 03:30:15 ... (Strom/Strom)
Fixní versus mobilní síť – která vede?
Fixní síť operátora O2 za měsíc přenese třicetkrát více dat, než síť mobilní. Zatímco datový přenos ve fixní síti je ale v posledních měsících víceméně konstantní, objem přenesených dat mobilní síti od začátku roku stoupl o polovinu.

Nejvyšší podíl na přenosu dat v mobilní síti má stále 3G, rychle ji ale dohání 4G. Vliv na to má kromě stále vyšší dostupnosti internetu také větší počet chytrých telefonů v síti, které tvoří 44 % mezi všemi telefony v síti. LTE podporuje zatím jen 12 % z nich.


http://www.dsl.cz/clanky/fixni-versus...bilni-sit-ktera-vede

Desetina provozu přes GSM síť (EDGE) není umíráček, ale známka, že jsme stále rozvojovou zemí třetího světa, především proto, že přenosová kapacita jednotlivých technologií je 1:1000, nikoli 1:10. Ale jako kdybych to já osobně neříkal, že LTE bude takové čtyři roky pouze dobrou reklamou. *3*
ElzaModrá hvězdička Muž Elza (elza@post.cz) ... 02.11.2015 14:58:34 ... (Strom/Strom)
Re: Fixní versus mobilní síť – která vede?
Odpověď na příspěvek od Ebisek z 02.11.2015 03:30:15:

A co takhle nějaké relevantní srovnání se zbytkem světa? Soudit na základě subjektivního pocitu bez ozdrojování není moc užitečné :).
Ebisek Muž Ebisek ... 02.11.2015 17:05:24 ... (Strom/Strom)
Re (2): Fixní versus mobilní síť – která vede?
Odpověď na příspěvek od Elza ( mailto:elza@post.cz ) z 02.11.2015 14:58:34:

Ericsson a Cisco většinou vydávají srovnání v trochu jiném úhlu pohledu....

http://www.ericsson.com/res/docs/2015...report-june-2015.pdf

Tedy O2 CZ má nyní podíl LTE telefonů v síti 12%. V roce 2014 v Severní americe 40% LTE. Západní Evropa něco pod 20%, lze předpokládat, že letos v září to bylo ještě víc. Co víc tam chceš srovnávat? Když motoráček jede padesátkou mezi vesnicema, všichni ví, že jede pomalu. A můžeš se na to dívat z jakékoli strany. I kdyby v Německu jezdil 70kou, pořád je to pomalu. Ten v Německu, i ten náš. A jestli na Slovensku jenom 40, pak můžem říct, že na Slovensku ještě pomaleji, ale u nás taky pomalu.

Když Vodafone swapoval 2G na Huawei, místy si kapacitu dost odříznul, protože se spoléhal, že jak všichni uslyší LTE, tak bude mít 2G vrstvu prázdnou jenom na hovory. To že se mýlil ti nikdo z press od Vodafone nepřizná. Ani ti neukáže grafy, že má přes poledne seřízlé špičky. Ale můžeš si koupit předplacenku s internetem a přijet EDGEovat tady na Opavsko. Přes poledne 20-40Kbit, pondělky dokonce chvílemi čekáš na timeslot.

Nebo jinak. Máš tam tabulky, kde jsou ty stovky TB u jednotlivých služeb, celkově to půjde k PB. Vysekni z toho 10% a rozpočítej si, jak dlouho a kolik zákazníků peče anténou, než to protáhnou skrz síť. *3* Nebo naopak zajímavé by mohlo být kouknout na grafy, kde by byl poměr časů telefonu stráveného na jednotlivých technologiích.

Možná ještě můžu linknout White paper Cisco. [ http://www.cisco.com/c/en/us/solution...paper_c11-520862.pdf ]

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: